Mange tror, at vi kun kan måle succes på vores bundlinje, men det er forkert kun at se på dette ene aspekt af ens virksomhed. Når du skal kigge på succes, så anbefaler jeg at tage et 360 grader eftersyn af hele din virksomhed.

Richard Branson har et citat, der lyder: ”Take care of your employees and they will take care of your business. It’s as simple as that.

Og ja, manden har faktisk en vigtig pointe.

Richard Branson udtrykker med denne ene sætning, at virksomhedsledere kan skabe en bæredygtig virksomhed, ved at tage sig af sine medarbejdere og sikre deres trivsel. Det skaber både en succes for den enkelte ansatte, for ledelsen og samtidig skabe økonomisk tryghed for aktionærerne.

Dine medarbejder er din succes

De fleste virksomheder har på et tidspunkt været ramt af medarbejdere med længerevarende stress. Faktisk er det hver femte medarbejder med et stressforløb, der aldrig kommer tilbage til virksomheden. Og for den stressramte har det store menneskelige omkostninger, og det har det også for de kollegaer, der skal overtage arbejdsopgaverne. Nogle steder bliver det desværre en ond spiral.

Når jeg arbejder med virksomheder, opfordrer jeg dem altid til at have ekstra parametre i deres månedlige økonomiske rapportering, som f.eks. kan handler om sygefravær, hvor mange af disse sygedage er langvarige sygemeldinger og gerne årsagen. Derudover kan I f.eks. også angive hvor mange nyansættelser og hvor mange fratrædelser, der har været i den forgangne periode, og evt. om det foregår i bestemte afdelinger. Og når disse fakta er på bordet, kan vi italesætte det og finde ud af, hvad der skal gøres ved det – både i forhold til ledelse og til medarbejderne.

Læs også: Tør du lytte til dine medarbejdere?

Måske har I som virksomhed også oplevet, at det er svært at fastholde medarbejdere. Men når dine medarbejdere selv er bekendte med deres egne og hinandens faglige kompetencer, styrker og talenter så har I en tryghed og en viden i og om hinanden. Og det skaber plus på bundlinjen, for hvis I kender hinandens potentialer og bruger dem, så bliver det sjældent andet end en succes.

Trivsel skaber succes

Det handler ofte om at have viden om den enkelte medarbejders talenter, styrker og potentiale og sørge for at tage evt. stress og mistrivsel inden det bliver til en sygemelding eller en fratrædelse.

Så for mig at se er det en stort forløst succes ved at ændre det ledelsesmæssige mindset fra rent bundlinjefokus til et mere helhedsorienteret fokus, hvor også medarbejderens trivsel er i vækst.

Og nå ja, så gør det ikke så meget hvis det skaber en større bundlinje.

Er det nemt? Nej! – Er det muligt? Ja! – Er det økonomisk fornuftigt? JA!!

Har du brug for hjælp til et 360 graders eftersyn af din virksomhed, så vil jeg meget gerne hjælpe og rådgive dig.

 

Jeg har de sidste måneder arbejdet på min e-bog, der er til dig, der tænker, at du kan få endnu mere ud af din virksomhed og dit eget potentiale. 

Du kan hente den her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *