Når vi er på arbejde og får brugt vores top-talenter, så går det som en leg. Men mange glemmer at bruge deres top-talenter, når de har fri og er på ferie. Det kan betyde, at du ender med at dræne dig selv for energi, i stedet for at få energi på kontoen.

Det kører for dig på arbejdet, du laver opgaverne hurtigt og effektivt, og du glemmer helt, at dagen er gået, når du kigger på uret, og klokken er 16.30. Det er ofte fordi, du sidder med opgaver, hvor du får brugt dine top-talenter. For når vi arbejder med noget, hvor vi får brugt vores naturlige top-talenter, så går dagene hurtigere og arbejdet føles som en leg.

Men hvad så når du tager på ferie, får du også brugt dine talenter der?

Mange af os glemmer nemlig at stimulere vores top-talenter, når vi tager på ferie og bliver derfor drænet for energi, selvom vi faktisk burde få ladt batterierne op.

Du bliver drænet, når du ikke bruger dine top-talenter

Når vi har vores talenter i spil, så føles opgaverne lettere. Det er der, vi liver op og kan mærke en naturlighed i alt, hvad vi gør. Når vi ikke har dem i spil, så bliver opgaverne hårde og det føles som om, vi knokler og knokler, men kommer ingen vegne. Det føles tomt og kedeligt.

I mine top-talenter ligger blandt andet udvikling. Det vil sige, hvis jeg får lov til at se menneskers potentiale og samtidig arbejde med mennesker, der vil skubbes lidt i en retning af at bruge deres potentiale, så får jeg endnu mere overskud på kontoen og et større drive. Men hvis jeg ikke får brugt det talent, så bliver jeg drænet for energi.

Når vi taler om talenter, så er der en gruppe af relaterende talenter, og har du flere relaterende-talenter, så er det ret godt eksempel i forhold til, når vi tager på ferie. For når man er meget relaterende, men ikke har nogle mennesker at relatere sig til, fordi man nu tog på den ferie alene ud i vildmarken, så kan man godt føle sig drænet, når man kommer hjem fra ferie, fordi man ikke har fået sat sine talenter i spil.

Talenter er med dig hele tiden

Vi er alle hele mennesker. Derfor har vi stor glæde at bruge  vores top-talenter både, når vi er på arbejde, og når vi er i det private.

Et eksempel kunne være, hvis jeg har problemløser som det højeste af mine top-talenter, det vil sige, at jeg elsker at løse problemer på arbejde. Men hvis jeg tager på ferie, og der ikke er nogle problemer, jeg kan løse, så længes jeg efter at komme på arbejde – for så kan jeg nemlig blive brugt.

For at sætte problemløser-talentet i gang under ferien kan det være små ting som at finde ud af, hvor I skal spise, hvilke seværdigheder skal I se, hvilken grill skal der købes til terrassen osv.

Læs mere: Da stressen tog med på ferie

Når vi ikke bruger vores naturlige talenter, så begynder vi at miste energi og føler os tomme. Vi føler os ikke brugt på den rigtige måde.

Der begynder at mangle noget.

Vi har ofte nogle forventninger til, hvordan vi er, når vi er sammen på ferie. Så har vi nogle stereotypiske måder at være på ferie på, som gør, at vi ikke får nydt ferien og er ikke til stede på samme måde. Mange mener, at for at få mere energi på kontoen, så skal vi slappe af og ikke lave andet end at hente en kold flaske rosé fra køleskabet og sidde i vores solstol.

Det lyder selvfølgelig heller ikke dumt, men hvis du så ligger i din stol og bliver rastløs, fordi du burde ordne en masse ting, hvor du får brugt dine talenter, så tømmer du simpelthen dine batterier – i stedet for at lade dem op.

Er du blevet nysgerrig på, hvad der er top-talenter og non-talenter, så kan du læse endnu mere om talenter her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *